Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30

Blog - Hai sa comunicam

Ganduri impartasite cu voi!

Mai știi cum este să-ți admiri partenerul de cuplu?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mai știi acele momente în care te mândreai cu partenerul tău pentru ceea ce este el și pentru rezultatele sale?
 
Mai știi cum este să tremuri de bucurie că ai lângă tine o persoană wow?
 
În ce măsură simți că te mai poți raporta la partenerul tău de cuplu în felul acesta ?
 
În ce măsură mai consideri că partenerul tău de cuplu mai este o persoană valoroasă pentru tine?
 
Sunt în relație cu soțul meu de zece ani, iar el este acel om care reușește prin prezența lui și prin felului de a fi, să devin tot mai mult cea mai bună variantă a mea. Pentru asta il ADMIR foarte mult şi îi sunt profund RECUNOSCĂTOARE.
 
Cred că mă știe așa cum nimeni nu m-a știut vreodată la fel de bine (nici măcar mama ? ).
 
Acest lucru îl simt de cele mai multe ori ca pe un avantaj, în sensul că mă poate surprinde în mod plăcut, putem face echipă bună, pe multe aspecte ale vieții.
 
Cunoscandu-mă atat de bine partenerul meu de cuplu, uneori nu este confortabil deoarece reușește cu uşurinţă să-mi scoată la suprafață anumite părți vulnerabile, părți cu care nu mă simt confortabil și poate devin reactivă. Dar reuşesc să ascult, să observ nişte rezultate, ca mai apoi să ma pot mobiliza spre îmbunătăţirea rezultatelor.
 
Iată că şi psihoterapeutii au mereu de lucru cu propria lor persoana şi cu relaţia lor de cuplu. ?
 
Însă un lucru este cert, TOTUL ESTE SPRE BINELE și CREȘTEREA MEA.
 
Orice mi-ar spune, chiar dacă este plăcut sau neplăcut, având la bază intențiile sale bune constante, etica și sinceritatea de care a dat dovadă pe tot parcursul relației, mă determină să nu mai iau lucrurile atât de personal și să văd ce este in regulă și ce nu este în regulă cu persoana mea, pentru a putea crește, pentru a mă putea dezvolta.
 
Zilele trecute eram într-un moment de slăbiciune, într-un moment de epuizare, după mai multe luni de muncă asiduă, am putut să mă consult cu el, cu IUBITUL MEU SOȚ, așa cum reușim de cele mai multe ori. El a fost acolo în primul rând SĂ MĂ ASCULTE, apoi să-mi spună ce consideră că mă consumă și la ce anume crede el că m-ar ajuta să nu mai fac. Îmi scotea în evidență unele comportamente dezadaptative, pentru a putea vedea cu mai multă claritate situația, chiar dacă nu era foarte confortabil pentru mine. Însă la finalul discuției EFECTUL a fost wow.
 
Am SIMTIT că îi pasă, am simţit că libertatea sa de exprimare îmi face bine, că mă duce la un nivel superior în viața mea, m-am simtit ELIBERATĂ și SUSȚINUTĂ. Pentru asta îi sunt profund recunoscatoare. Chiar râdeam cu el la sfârsit și îi spuneam că m-am simțit ca la terapeut. Se pare că fără să vreau îmi fură meseria. :))
 
Vorbeam la începutul acestui articol despre a-ţi admira partenerul şi dincolo de felul în care se manifestă partenerul meu de cuplu în relaţie cu mine, îl mai apreciez pentru că este o persoană iubitoare, încrezătoare, că-i place să pună suflet în activităţile şi în relaţiile sale, ştie să-şi respecte angajamentele şi în acelaşi fel să fie flexibil. Stie să lege prietenii profunde, iar pe plan profesional are o cariera stralucitoare. Ce sa mai zic, îl iubesc din tot sufletul pe acest om. ?
 
Acum nu aș vrea să crezi că în relația noastră de cuplu nu au fost crize sau furtuni, ba da au fost, însă am reușit uşor, uşor ca împreună să le depășim.
 
Tu în ce măsură realizezi că partenerul tau de cuplu are aceste atribute în relaţie cu tine?
 
În ce măsură crezi că discuţiile între voi alunecă lin, chiar daca iti sunt scoase in evideţă lucruri adevărate, dar care nu prea îţi plac (că poate munceşti cam mult, că poate ai abandonat nu stiu care proiect, ca ai luat cateva kg în plus….)?
 
Îi permiti partenerului tau de cuplu să fie deschis cu tine?
 
În ce măsură îţi asumi vulnerabilitaţile atunci cand el ti le prezinta?
 
În ce măsură îţi prmite ţie partenerul să-i pui pe masă vulnerabilitaţile?
 
Care este atitudinea voastra când faceti aceste lucruri? O faceti cu iubire, cu caldură sau cu reprosuri tăioase?
 
Nu uita să răspunzi la aceste întrebari, pentru că ele te vor ajuta să aduci un strop de lumină asupra relaţiei tale de cuplu!
Te îmbrățișez cu drag,
şi nu uita că sunt alături de tine atunci când îţi este greu, vrei mai mult de la tine, ori vrei mai mult de la viață!
Psih. Monica Sărăcescu
Citit 78 ori Ultima modificare Joi, 08 Octombrie 2020 10:06

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Filtreaza articole pe blog