Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30

Blog - Hai sa comunicam

Ganduri impartasite cu voi!

Ce înseamnă Independența în Relația de Cuplu?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Ce înseamnă Independența în Relația de Cuplu?
A fi independent în relația de cuplu nu înseamnă să ai libertate totală, să nu aplici deloc reguli, ci mai degrabă înseamnă să împarți cu multă iubire resursele tale (timp, servicii, finanțe, afecțiune) atât cu tine, dar şi cu partenerul tău de cuplu. Procedând în acest fel, vei ajuta ca relația ta de cuplu să crească, iar Tu Vei Crește Odată Cu Ea.
Că tot veni vorba despre reguli, pot spune că acestea sunt benefice în cadrul relației de cuplu, în momentul în care ele sunt rezultatul unor negocieri comune ale partenerilor, dacă ele sunt flexibile și în concordanță cu nevoile ambilor parteneri. În fixarea regulilor, nu au ce căuta încăpățânarea, îngâmfarea, dorința de control a celuilalt, dorința de dominare. În acest sens, partenerii de cuplu au nevoie să învețe să funcționeze în echipă, să adopte rolul unor prieteni desăvârșiți, în care fiecăruia să îi pese atât de interesul propriu, cât și de interesul celuilalt.
Pentru că amândoi să aveți beneficii comune şi să vă simțiți LIBERI în cadrul RELAȚIEI DE CUPLU, se pretează să vorbim despre autonomia individuală a partenerilor.
Prin această autonomie partenerii își pot permite reciproc să aibă obiective separate, să aibă vise, să aibă planuri, aspiraţii în afara relaţiei de cuplu. La acestea, este bine ca partenerul să vină cu bucurie, cu deschidere, să se bucure de fiecare pas pe care îl atinge celălalt.
În cadrul terapiilor de cuplu, am tot observat parteneri care “trag cu dinții” tot mai mult, pentru ca celălalt să fie mai puțin autonom, deoarece aceștia cred că prin autonomie partenerul va prinde aripi prea mari și s-ar putea să îl părăsească. Acești parteneri nu realizează că în felul acesta nu fac decât să înrăutățească lucrurile, nu fac decât să îl sugrume pe celălalt. Și îl determină pe celălalt în mod contrar, ca la un moment dat acesta să își dorească să rupă relația.
Prin gelozii, prin sabotări, prin lipsă de sprijin, prin inconsecvență și așa mai departe, relația ajunge să moară, iar partenerii pot sabotat ceva ce putea crește sigur foarte frumos, ne referim desigur la relația de cuplu.
Partenerii au nevoie de o libertate de bun simt, una în care să nu-i creeze prejudicii partenerului, astfel încât fiecare să se poată dezvolta individual.
Țineți minte că nimic nu este pentru totdeauna, că nimic nu rămâne la fel, că totul este un proces de schimbare și așa cum spunea Darwin “ori faci un pas către evoluție, ori face un pas înapoi”.
Bucură-te atunci când partenerul tău vrea să crească, pentru că și tu vei crește odată cu el! Nu sufoca pe celălalt, ci îngrijește-i aripile, fi alături de el și celebrați împreună reușitele! Acest lucru înalță relația de cuplu către cele mai înalte culmi.
În momentul în care fiecare partener se dezvoltă individual, relația de cuplu are din ce în ce mai multă prospețime și mai multă forță.
Atunci când parteneri ajung să se uite unul la celălalt cu încântare, cu admirație, cu fascinație, cu curiozitate, resursele vor tot veni si vor ajunge sa îmbogățească enorm relaţia de cuplu.
In cazul partenerilor care se sugruma reciproc și e sabotează tot mai mult în atingerea anumitor obiective, în împlinirea unor anumite rezultate în afara relației de cuplu, relația lor de cuplu va deveni tot mai săracă mai putredă, mai bolnavă. Apare apoi insatisfacția, iar partenerii se vor simți din ce în ce mai singuri și mai neînțeleși.
Fii sincer cu mine și spune-mi te rog: cum vezi tu relația ta de cuplu, câtă libertate îi OFERI Tu partenerului şi câtă libertate simți că îți oferă PARTENERUL ȚIE?
Te îmbrățișez cu drag,
şi nu uita că sunt alături de tine atunci când îţi este greu, vrei mai mult de la tine, ori vrei mai mult de la viață!
Psih. Monica Sărăcescu
Citit 53 ori Ultima modificare Joi, 08 Octombrie 2020 10:19

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Filtreaza articole pe blog