Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30

Blog - Hai sa comunicam

Ganduri impartasite cu voi!
Blog

Blog (8)

Ea afecţiune, el sexualitate

Blog Vineri, 15 Mai 2020 12:55
Adeseori afectiunea şi sexualitatea sunt confundate, dar ele sunt destul de diferite. Sigur, ele se pot întalni uneori (în patul conjugal), dar pot sa existe si separat, unde o persoana poate sa ofere afectiune, sub forma unei îmbratişari de exemplu, fără să existe o doză de sexualitate. Multe femei îmi mărturisesc în şedinţele noastre de psihoterapie indiviuală: "El nu înţelege că dacă îl îmbrăţişez nu vreau neapărat sex şi că vreau doar să-l simt aproape, să-i simt mirosul. În lumea asta nu totul se rezumă la sex."  Willard F. Harley spune că "afecţiunea este mediul înconjurător al unei căsnicii, iar  sexul este evenimentul special". Ambele nevoi emoţionale sunt absolut esenţiale pentru o viaţă de cuplu îmbelşugată. Pentru a se simţi iubite de către partenerul lor, femeile au nevoie de multa afectivitate constantă. În schimb bărbaţii au nevoie în mod constant ca partenerele lor să le răspundă nevoilor lor sexuale. Aceste lucruri se găsesc în ADN-ul nostru, nu este că suntem obsedaţi de una sau de alta. Atunci când soţul o doreşte pe soţia sa, el nu simte asta pentru ca este obsedat, ci are nevoie de aceasta. Este ceva care vine din interiorul lui şi este foarte important pentru el chiar…
Subiectul coronavirus a devenit un subiect care ne intrigă foarte mult pe fiecare din noi. Față de acesta, asemenea oricărei situații de criză este foarte important să ne dăm voie să ne adaptăm contexual, să vedem care sunt măsurile de siguranță ce se impun, fără să fim nevoiți să facem prea mulți pași în avans, deoarece acești pasi excesivi ne pot consuma foarte mult, fără să fie cazul. Față de un obstacol de un pericol iminent, avem nevoie să adoptăm pe de o parte măsuri care să ne țină în siguranță, iar pe de alta parte avem nevoie de o manieră optimistă, încrezătoare care să nu ne abată de la activitatile noastre cotidiene, pentru ca de altfel putem afecta semnificativ negativ calitatea vietii noastre. Chiar daca in aceste momente se activeaza in noi instinctele de supravietuire, este important sa privim situatia cu luciditate si nu cu panica.
Atunci când imi este atacată siguranta psihologică sau financiară, percepția mea se îngustează și i-a forma unui cort. Tot ce vine vine apoi către mine, pur si simplu fără să stau să rationalizez, i-a forma unei furtuni puternice de care imi este foarte frică și atunci tot ce simt nevoia să fac, este să mă apăr de tot ca vine de la celălalt.
Fiecare esti la început într-o profesie sau vrei să te dezvolti personal, sau profesional, ca ai o stima de sine redusă sau pur si simplu vrei sa fi mai convingător cu ceilalți, acest articol te va ajuta să gestionezi mai bine relatiile tale interpersonale.
Așa cum am mai spus, Frumusețea unei relații constă printre altele, în libertatea în care și-o acordă  unul altuia partenerii!  
Increderea înseamnă o asteptare pozitivă. A avea încredere, înseamnă să dai voie să dansezi în fața reflectoarelor, să îți dau voie să fii văzut, să acționezi, să dai voie să speri, să crești, să te dezvolți şi inclusiv si eşuezi. Eșecul face parte din procesul nostru de creștere.
"Ultima persoană de care ar trebui sa mă cenzurez e femeia pe care o iubesc." Mark Manson
Bine te-am găsit! În calitate de psihoterapeut cel mai frumos dar pe care-l pot primi de la un client, este momentul în care îmi marturiseşte cum a ajuns să simtă satisfacţie în viaţa sa, ca urmare a şedinţelor de psihoterapie. Acele momente sunt absolut speciale, sunt pline de emoţie, de entuziasm, recunoştinţă şi încredere.

Filtreaza articole pe blog