Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30
Deși cursul adolescenți fericiți, părinți împliniți este același de atâta timp, de fiecare dată reușește atingă inima fiecărui cursant în mod diferit, după cum se poate vedea în feedbackuri.
Fiecare adolescent atât timp cât își dă interesul și vine la curs cu inima deschisă, își poate lua din fiecare întâlnire ce are nevoie în funcţie de particularităţile sale individuale, iar la finalul cursului putem constata împreună schimbări semnificative în viața sa. ❤️
Cu tenacitate și mult interes, îmi doresc de fiecare dată să întorc pe toate fațete cunoștințele mele profesionale și experiența mea perioada adolescenței.
Totul pentru că acești adolescenți să cunoască aspecte relevante, într-o forma prietenoasă, dar foarte complexă despre: “construirea unei identități proprii”, “evaluarea personalității”, “diferența între performanță și mediocritate”, “ impactul tehnologiei asupra vieții noastre”, “aspecte legate de stima de sine și imaginea de sine”, “ relația cu propriul corp “, “aspectele legate de sexualitate”, “gestionarea emoțiilor”, “ familia mea, cum este și cum aș dori să fie”, “îmbunătățirea relațiilor sociale”, “identificarea intereselor vocaționale, profesionale”, “gestionarea conflictelor”, “ gestionarea resurselor: timp, finanțe, resurse umane”, “ luarea deciziilor- decizii sănătoase versus decizii riscante în perioada adolescenței”, “ punerea în scenă a visului profesional”, “ impactul dependențelor asupra vieții noastre- tutun, alcool, droguri de mare risc, jocurile de noroc și pariurile sportive.”
Am compactat acestei teme în 10 întâlniri pline de voie buna, cunoștințe de specialitate, seriozitate și responsabilitate, pentru a putea acorda un salt semnificativ adolescenților care vor mai mult de la sine și de la viață, care își doresc o viață plină de satisfacții și care își doresc să evite tot mai mult capcanele adolescenței.
Dacă și tu vrei să fii alături de mine pentru ați însușit cele de mai sus, te aștept îndată de 30 ianuarie în cadrul echipei numărul 13 din cadrul programului educațional “ adolescenți fericiți, părinți împliniți! Pentru orice întrebare legata de curs iti sunt la dispozitie!
Menţionez că se mai pot înscrie doar 6 adolescenţi.??
Răspund cu drag la nr. 0724227864- Psih. Sărăcescu Monica
Sigur, mă refer în mod plăcut . :)
Mulți parteneri de cuplu se plâng de faptul că odată cu trecerea timpului intervine plafonarea și plictiseala în relația lor de cuplu . În acest sens, o primă categorie de persoane aleg să se complacă în această situație, pornind de la premisa că nu au ce să facă ( datorită fricilor lor sau a lipsiei lor de asumare). A doua categorie de persoane aleg modalități contraproductive prin care să " umple golurile din relația lor de cuplu", mergând către infidelitate sau dependențe. Cea de-a treia categorie de persoane sunt interesate să aducă un suflu nou atât propriei persoane, partenerului cât și relației lor de cuplu.
În ce măsură tu te regăseşti in a treia categorie de persoane?
Ce înseamnă să aduci un suflu nou în relația tu de cuplu?
Să te aștepți ca partenerul să se schimbe ? Să se întâmple vreo magie? Să vină cineva din exteriorul vostru să vă spună pas cu pas ce aveți de făcut ?
Oare?
Nu cumva ar fi mai eficient să-ți pese mai mult de tine, de partener și de relație?
Cum poți face asta?
Păi este simplu, dacă crești tu, crește și relația. Pentru acest lucru este nevoie de deschidere, curiozitate, dorința de îmbunătățire continuă.
Poți începe cu lucruri mici. Să fii mai atent la silueta ta, la stilul tău de viață, la obiceiurile tale, la lucurile pe care le povestești celor din jurul tău (dacă nu cumva le povestești în mod repetat acele lucruri). Vorbești preponderent despre lucruri din prezent, ai aspirații către viitor, sau încă trăiești din ceea ce ai realizat în trecut?
Cât de mulțumit ești de rezultatele tale prezente din viața ta ? Crezi că meriți mai mult sau alegi să te hrănești cu firimituri?
Începe cu tine, vezi ce ai de făcut pentru a fi mândru de tine și pentru a-l putea inspira mai apoi și pe partener.
Că tot a venit vorba de surprindere, aceasta nu poate avea loc dacă nu îti dai timp să fii atent, să fii curios cu privire la ceea ce-i lipsește, îl doare pe partener sau își dorește foarte mult să obțină.
Problema este că de cele mai multe ori partenerii de cuplu se culcă pe o ureche după ce relația de cuplu se stabilizează. Un lucru foarte greșit după părerea mea!
Noi oamenii suntem în continuă miscare și constant apar nevoi și dorințe noi. Dar sunt pe fază? Îmi doresc să investesc continuu în relația mea de cuplu sau nu?
În funcție de atitudinea ta din relația la de cuplu, vei avea și niște rezultate!
Cum ar fi să fii mai mult pe fază în relația ta de cuplu ? Ce crezi că ar trezi acest lucru în partenerul tău de cuplu?
Te îmbrățișez cu mare, mare drag
şi nu uita că sunt alături de tine atunci când îţi este greu, vrei mai mult de la tine, ori vrei mai mult de la viață!
Psih. Monica Sărăcescu
Poate că în momentul de față relația ta de cuplul nu este chiar roz, poate că lucrurile între voi nu mai funcționează așa cum ți-ai dori, dar da-ti voie pentru moment să te desprinzi de ceea ce simți acum, şi să te gândești la relația ta de cuplu și la partenerul tău din primele voastre interactiuni.
Mergi către începuturile voastre vezi:
☑ Cum anume v-ați cunoscut și cum anume fiecare a simțit că celălalt este fix ceea ce avea nevoie în acel moment?
☑ Ce calități ai identificat lanPartenerul tău atunci când l-ai cunoscut?
☑ Au fost atunci și aspecte cu care nu prea rezonai, dar nu prea le băgat în seamă?
☑ Ce te-a determinat ulterior să aprofundezi relația ta de cuplu?
☑ Ce simțeai tu că aduce Partenerul tău bun în viața ta, motiv pentru care ați decis să conturați împreună o relație serioasă?
☑ Da-ți voie să vizualizezi cu cât mai multă claritate bazele relației voastre de cuplu şi observa traseul relației relației voastre de cuplu până acum.
☑ Peste ce greutăți aţi trecut împreună?
☑ Care sunt obiectivele pe care ați reușit să le atingeți pe parcursul anilor?
☑ Cât de des ați ajuns până acum la un numitor comun?
☑ Care au fost momentele de pe parcursul de relații voastre în care ați simțit că v-aţi ciocnit și ce ați făcut pentru a putea să armonizați?
☑ Ce anume simți că ai învățat tu din experiența cu partenerul tău de cuplu de până acum?
☑ Cum te simți tu acum care trăiești toate aceste experiențe? Se modifică într-un anumit fel starea ta de spirit? Dacă da în ce fel?
Călătoria continuă și tare mult mi-ar plăcea să-mi împărtășeşti ce ai constatat raspunzând la aceste întrebari!
Îţi doresc o zi excelenta!
Psih. Monica Saracescu
Weekendul acesta m-am uitat la Emisiunea X Factor. ? Obișnuiesc să fac asta pentru a ma putea deconecta de la activitățile mele zilnice, pentru a mă relaxa, pentru a mă amuza.
Am fost plăcut surprinsă să aud pe finalul emisiunii punctul de vedere al unui participant cu privire la Secretul Succesului în Viață.
Acesta spunea că secretul succesului în viață este dat de o familie fericită, împlinitoare și de vocație. Acest concurent este de profesie pilot de curse si în emisiune a cântat muzică populară. Lucruri total diferite, nu-i asa?
Pot spune ca omul aceasta are o energie pozitivă fantastică, energie care m-a inspirat să scriu acest articol :) . Alături de ce a afirmat acest minunat domn aș adăuga și sănătatea.
Consider ca aceste trei ingrediente în momentul în care funcționează eficient, suntem satisfăcuți de propria noastră viață, avem o stima de sine echilibrată și o atitudine încrezătoare, chiar și atunci când întâmpinăm obstacole.
Eu am reușit să mă restartez ca om, am reuşit să devin o persoană încrezătoare în forțele proprii, să mă autodepășesc, să cresc, în momentul în care mai am descoperit Vocația. Pasiunea pentru Psihologie și de tot ce se regăsește în domeniul acesta, de vreo 16 ani tot continua să ardă în inima mea și cred că așa va fi pentru tot restul vieții. Vocația are legătură cu misiunea noastră pe acest pământ, cu pasiunile noastre prin care putem aduce tot mai multă valoare, mai multe beneficii oameniilor care ne aleg datorită contribuției noastră în domeniul nostru de interes. Cu mult drag, ambiţie, perseverența, dedicare, implicare, și bunăvoință, chiar și tu poți simți bucuria de a fructifica abilitățile tale, interesele tale, pasiunile tale!
Legat de familie pot spune foarte, foarte multe lucruri. :) Familia este spațiul în care putem oglindi multe aspecte pe care le conținem, prin interacțiunile cu ceilalți membri ai familiei şi astfel putem afla ce mai avem de îmbunătăţit la propria persoană. În cadrul unei familii armonioase găsim spaţiul în care creștem, în care ne dezvoltăm, în care oferim şi primim sprijin necondiționat, în care simțim iubire și oferim iubire. Familia este cea care ne ajută enorm de mult să ne dăsăvârșim ca ființe, ca suflete. Familia răspunde într-o măsură foarte mare nevoii noastre de apartenență, de echipă. Cu ajutorul familiei puterea ni se amplifică, obstacolele sunt depășite mai ușor, iar obiectivele sunt de asemenea mai ușor de atins.
În ziua de astăzi când virusul covid ne înconjoară, când poluarea atinge cote alarmante, când alimentația nu este una tocmai sănătoasă, când stilul de viață nu este unul echilibrat, pare că sănătatea devine din ce în ce mai mult un lux. Amenințările cu privire la propria sănătate sau a celor dragi ne perturbă siguranță şi de aici pot apărea multe derapaje. Cred că și aici prevenția este cea care poate da rezultate favorabile. Avem nevoie să fim atenți la igiena noastră, la normele legate de distanțare sociala, la alimentația noastră, stilul nostru de viață, la semnalele pe care ni le transmite corpul si sufletul nostru, pentru ca sănătatea noastră să fie una optimă.
Ce poti să îmi spui tu, cât de mult te bucuri de aceste trei secrete (sanatate, vocație, familie)?
Ce faci tu pentru ca acestea să fie cât mai satisfăcătoare pentru tine, cât mai implinitoare?
Care sunt punctele vulnerabile care țin de sănătatea ta, vocația ta sau de familia ta și ce anume ai făcut până acum pentru le putea îmbunătății?
Te îmbrățișez cu mare drag și tare mult mi-ar plăcea să îmi poți lăsa răspunsul la întrebările de mai sus!
Psih. Monica Săracescu
Show GalleryAm început întâlnirea cu o ambianță plăcută, energică dată de transpunerea noastra în ritmul unei melodii. :) Muzica este unul din stimulii la care răspunde mintea noastră, iar acest stimul ne poate energiza, sau ne poate relaxa de exemplu. Putem apela la aceasta în funcție de nevoile noastre. :)
Adolescenții au înțeles astăzi că emoțiile sunt cele care ne pun în mișcare, care ne determină să ne comportăm într-un anumit fel.
Emoțiile ne pot conduce într-o zonă pozitivă sau într-una negativă, în funcție de felul în care gândim şi în funcție de felul în care percepem realitatea.
Adolescenții au înțeles astăzi că acționand fiind împinsi de niște emoții puternice către o acțiune, există riscul nu avem rezultatele pe care ni le dorim și putem creea astfel, momente de tensiune care afectează atât propria persoană, cât și pe ceilalți.
Dezvoltând o discuție atunci când suntem conduși de emoții negative putem ajunge ulterior să schimbăm obiectul discuției, și să ne concentrăm la cum anume ne putem apăra, putem pedepsii, jigni persoana sau persoanele din fața noastră.
Adolescenții fericiți au intrat astăzi în contact cu subconștientul lor pentru a vedea în ce măsură aceștia reușesc în general să fie pozitivi, centraţi pe soluție, dornici de a nu se lăsa împiedicaţi de anumite impedimente, dar și de a se lăsa sprijiniți atunci când au nevoie.
Adolescenții fericiți au înțeles printr-un exercițiu terapeutic de eliberare că periodic este nevoie ca aceștia să facă curățenie în sufletul lor pentru a înlătura tristețile, supărările, dezamăgirile, sau orice alte emoții negative care le perturbă existența și care îi împiedică să se bucure cu adevărat de viață.
Ție cum ți se pare munca noastră?
Dacă crezi că îți dorești să aprofundezi aceste informații, vreau să te anunț că am pornit înscrierile pentru echipa numărul 13. Aceasta va debuta în IANUARIE 2021.
Menţionez că se pot înscrie doar 7 adolescenţi.
Raspund cu drag la nr. 0724227864- Psih. Sărăcescu Monica
S-ar putea sa fi colectat multe lucruri urâte în ea.
Oare si tu te ascunzi pe tine de tine ca "sa-ti fie bine"?
Oare si tu te complici într-o relație nefericită si toxică mintindu-te ca lucrurile să vor rezolva de la sine, sau ca nu poti avea cu adevarat o relație de cuplu fericita?
S-ar putea sa ai surprize!
Nu poti spera sa ai rezultate diferite in viata ta, aplicând aceleași strategii, aceleași comportamente si atitudini.
Tu ce ai ales să faci pentru binele tau si pentru binele relației de cuplu?
Ce faci cand observi ca aceasta nu merge in directia dorita?
Ce simti ca te sabotează pe tine sau il sabotează pe partener, motiv pentru care simti ca nu va mai înțelegeți?
Ei bine, cel mai bun lucru pe care poti sa il faci acum este sa ASCULTI. Sa te asculți pe tine si apoi pe partener.
Ce vreau eu? Ce vrei tu? Ce imi doresc si ce mă doare? Unde ne întâlnim noi? Unde ne ciocnim noi? Te mai iubesc? Ma mai iubesti?
Suntem pregătiți să ne arătăm în fața propriei persoane si a partenerului fix asa cum suntem?
Suntem gata să ne mobilizam si sa facem iar echipa împreună?
Cum anume prezenţa ta în viaţa mea mă ajută să strălucesc? Cum anume prezenţa mea în viaţa ta te ajută să străluceşti?
A ne trăi viața ca pe un tărâm al competiției sau a luptei de putere nu ne ajută. Asta ne determină pe noi sa creem monștrii, in loc sa ne definim, sa ne hrănim, sa creștem sa ne dezvoltăm și să prosperam impreuna.
Așadar fi erou cu adevarat in viața ta și nu o proiecție a fricilor si imaginatilor tale!
Activează "neuronii oglinda" din tine, cei care iti permit să te conectezi cu ceea ce simte celălat în anumite situații.
Fiecare din noi cu siguranta ca putem sa ne punem în pielea celuilalt dacă ne dorim cu adevarat acest lucru. Ei bine, acești neuroni există în noi, indiferent dacă ne place ideea sau nu, indiferent ca vrem sa apelam la ei sau tu. Puterea este in mainile tale!
Eu sunt lângă tine!
Gandeste-te la ce ti-am scris, aplica, dă-mi un semn sa putem vedea ce putem face pe mai departe. Este ok?
Te îmbrățișez,
Psih. Monica Saracescu
Am abordat aspecte ce țin de SEXUALITATE și aspecte legate de relația lor cu PROPRIUL CORP.
Perioada adolescenței este una cu foarte multe tentații pe de o parte și cu multe nemulțumiri pe de altă parte.
Am ales să discut despre aceste două subiecte pentru ca adolescentul să își poată construi o viață echilibrată și armonioasă, fără să decurgă la decizii pripite, iraționale, care aduc multe regrete.
Pentru a fi o persoană armonioasă atât la interior cât și la exterior, este foarte important cum percepem propriul corp, care sunt gândurile pe care le avem în legătură cu acesta, chiar dacă acesta nu este perfect.
In perioada adolescenței apar o multitudine de schimbări hormonale care se reflectă pe corpul persoanei în cauză, atrag după sine NUMEROASE NEMULȚUMIRI (apariția acneei, a menstruației, îngroșarea vocii, accentuarea transpirației, ect.) si care pot afecta considerabil stima de sine .
Față de aceste schimbări adolescenții au nevoie să fie ÎNȚELEGĂTORI cu corpul lor, chiar dacă acesta NU ARATĂ PERFECT și să își mute atenția pe calitățile lor, înțelegând că odată cu trecerea timpului unele lucruri se vor regla.
Chiar dacă adolescenții fizic arată precum niște adulți, din punct de vedere emoțional sunt încă copii și nu au maturitatea emoțională necesară pentru a-și asuma efectele începerii unei vieți sexuale.
EFECTELE ÎNCEPERII vieții SEXUALE la o VARSTĂ mult prea FRAGEDĂ pot fi: apariția sarcinilor nedorite, bolile cu transmitere sexuală, construirea unei reputatii negative, traficul de minori, risc de adicții și încălcarea legii.?
O viață sexuală începută la o vârstă mult prea fragedă poate construi traume imense și o viață personală cu multe regrete!?
Am pornit înscrierile pentru echipa numărul 13 care va debuta în IANUARIE 2020. Menţionez că se pot înscrie doar 7 adolescenţi.??
Raspund cu drag la nr. 0724227864- Psih. Sărăcescu Monica