Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30

Blog - Hai sa comunicam

Ganduri impartasite cu voi!
Monica

Monica

Deși cursul adolescenți fericiți, părinți împliniți este același de atâta timp, de fiecare dată reușește atingă inima fiecărui cursant în mod diferit,  după cum se poate vedea în  feedbackuri.

Fiecare adolescent atât timp cât își dă interesul și vine la curs cu inima deschisă, își poate lua din fiecare întâlnire ce are nevoie în funcţie de particularităţile sale individuale, iar la finalul cursului putem constata împreună schimbări semnificative în viața sa. ❤️

Cu tenacitate și mult interes, îmi doresc de fiecare dată să întorc pe toate fațete cunoștințele mele profesionale și experiența mea perioada adolescenței.

Totul pentru că acești adolescenți să cunoască  aspecte relevante, într-o forma prietenoasă, dar foarte complexă despre: “construirea unei identități proprii”,  “evaluarea personalității”, “diferența între performanță și mediocritate”, “ impactul tehnologiei asupra vieții noastre”, “aspecte legate de stima de sine și imaginea de sine”, “ relația cu propriul corp “, “aspectele legate de sexualitate”, “gestionarea emoțiilor”, “  familia mea, cum este și cum aș dori să fie”, “îmbunătățirea relațiilor sociale”, “identificarea intereselor vocaționale, profesionale”, “gestionarea  conflictelor”, “ gestionarea resurselor: timp, finanțe, resurse umane”, “ luarea deciziilor-  decizii sănătoase versus decizii riscante în perioada adolescenței”, “ punerea în scenă a visului profesional”, “ impactul dependențelor asupra vieții noastre-  tutun, alcool, droguri de mare risc, jocurile de noroc și pariurile sportive.”

Am compactat acestei teme  în 10 întâlniri pline de voie buna, cunoștințe de specialitate,  seriozitate și responsabilitate, pentru a putea acorda un salt  semnificativ adolescenților care vor mai mult de la sine și de la viață,  care își doresc o viață plină de satisfacții și care își doresc să evite tot mai mult capcanele adolescenței.

Dacă și tu vrei să fii alături de mine pentru ați însușit cele de mai sus,  te aștept îndată de 30 ianuarie în cadrul echipei numărul 13 din cadrul programului educațional “ adolescenți fericiți,  părinți împliniți! Pentru orice întrebare legata de curs iti sunt la dispozitie! 

Menţionez că se mai pot înscrie doar 6 adolescenţi.??

 Răspund cu drag la nr. 0724227864- Psih. Sărăcescu Monica

Tu îţi surprinzi mai partenerul de cuplu?

Vineri, 23 Octombrie 2020 16:02

Sigur, mă refer în mod plăcut . :)

Mulți parteneri de cuplu se plâng de faptul că odată cu trecerea timpului intervine plafonarea și plictiseala în relația lor de cuplu . În acest sens, o primă categorie de persoane aleg să se complacă în această situație, pornind de la premisa că nu au ce să facă ( datorită fricilor lor sau a lipsiei lor de asumare). A doua categorie de persoane aleg modalități contraproductive prin care să " umple golurile din relația lor de cuplu", mergând către infidelitate sau dependențe. Cea de-a treia categorie de persoane sunt interesate să aducă un suflu nou atât propriei persoane, partenerului cât și relației lor de cuplu.

În ce măsură tu te regăseşti in a treia categorie de persoane?

Ce înseamnă să aduci un suflu nou în relația tu de cuplu?

Să te aștepți ca partenerul să se schimbe ? Să se întâmple vreo magie? Să vină cineva din exteriorul vostru să vă spună pas cu pas ce aveți de făcut ?

Oare?

Nu cumva ar fi mai eficient să-ți pese mai mult de tine, de partener și de relație?

Cum poți face asta?

Păi este simplu, dacă crești tu, crește și relația. Pentru acest lucru este nevoie de deschidere, curiozitate, dorința de îmbunătățire continuă.

Poți începe cu lucruri mici. Să fii mai atent la silueta ta, la stilul tău de viață, la obiceiurile tale, la lucurile pe care le povestești celor din jurul tău (dacă nu cumva le povestești în mod repetat acele lucruri). Vorbești preponderent despre lucruri din prezent, ai aspirații către viitor, sau încă trăiești din ceea ce ai realizat în trecut?
Cât de mulțumit ești de rezultatele tale prezente din viața ta ? Crezi că meriți mai mult sau alegi să te hrănești cu firimituri?

Începe cu tine, vezi ce ai de făcut pentru a fi mândru de tine și pentru a-l putea inspira mai apoi și pe partener.

Că tot a venit vorba de surprindere, aceasta nu poate avea loc dacă nu îti dai timp să fii atent, să fii curios cu privire la ceea ce-i lipsește, îl doare pe partener sau își dorește foarte mult să obțină.

Problema este că de cele mai multe ori partenerii de cuplu se culcă pe o ureche după ce relația de cuplu se stabilizează. Un lucru foarte greșit după părerea mea!

Noi oamenii suntem în continuă miscare și constant apar nevoi și dorințe noi. Dar sunt pe fază? Îmi doresc să investesc continuu în relația mea de cuplu sau nu?

În funcție de atitudinea ta din relația la de cuplu, vei avea și niște rezultate!

Cum ar fi să fii mai mult pe fază în relația ta de cuplu ? Ce crezi că ar trezi acest lucru în partenerul tău de cuplu?

Te îmbrățișez cu mare, mare drag
şi nu uita că sunt alături de tine atunci când îţi este greu, vrei mai mult de la tine, ori vrei mai mult de la viață!

Psih. Monica Sărăcescu

 
Astăzi adolescenții fericiți au conștientizat importanța REGULILOR din cadrul familiei, rolul AUTORITĂȚII în familie, dar și rolul COLABORĂRII în familie. Fără aceste repere, o familie nu poate reuși să fie una puternică.
Am vorbit împreună cu adolescenții despre roluri și RESPONSABILITĂȚI, despre BENEFICIILE familiei, despre felul în care se SIMT aceştia în familiile lor în momentul de față și despre ce anume și ar dori fiecare să fie DIFERIT.
Din păcate nu mereu suntem CONȘTIENȚI de BENEFICIILE FAMILIILOR noastre și avem tendința să ne gândim la aspectele care nu funcționeaza în familiile noastre, sau la ce anume ne-am dori în plus să avem în familia noastre. Avem nevoie tot mai mult să învățăm să fim RECUNOSCĂTORI pentru tot APORTUL FAMILIEI NOASTRE, dar și să acceptăm limitele acestea.
Adolescenții înțeles astăzi că îşi pot depăși cu mult ceea ce au în momentul de față în familia lor daca își doresc acest lucru, așa cum mai mari oameni de succes au reușit de lungul timpului, de exemplu Brâncuși, Bill Gates, etc .
Noi suntem arhitecții propriei noastre vieți și de aceea este important să avem visuri mărețe pe care să le hrănim constant. Pentru a ajunge ceea ce vrei să fii este important să dai dovadă de speranța, creativitate, pasiune, relații sănătoase cu ceilalți, responsabilitate față de propriile acțiuni, dorința de autodepășire, efort și în felul acesta visele chiar pot deveni realitate.
Pornind de la aspectele de mai sus, adolescenții și-au imaginat momentul in care vor ajunge sa fie independenți. Acestia sau imaginat cum se vor simți și cum vor arăta în momentul în care vor fi pe picioarele lor, cum ii vor vedea ceilalti, cum vor arăta vacanțele lor, mașina lor, casa visurilor lor, hainele si profesia lor. Ulterior au inteles cu multă exactitate ca aceste lucruri cu cât sunt mai mărețe, cu atât mai mult costurile sunt mai mari și vor trebui depuse în niște eforturi constante pentru îndeplinirea lor.
Dacă si tu vrei sa fii un adolescent de elită, vreau să te anunț că am pornit înscrierile pentru echipa numărul 13 din cadrul cursului"Adolescenți fericiți, Părinți împliniți!".
Aceasta va debuta în IANUARIE 2021. Menţionez că se pot înscrie doar 7 adolescenţi.??
Raspund cu drag la nr. 0724 227 864-Psih. Monica Sărăcescu

Stop, ia-ţi o pauză!

Marți, 20 Octombrie 2020 16:47

Poate că în momentul de față relația ta de cuplul nu este chiar roz, poate că lucrurile între voi nu mai funcționează așa cum ți-ai dori, dar da-ti voie pentru moment să te desprinzi de ceea ce simți acum, şi să te gândești la relația ta de cuplu și la partenerul tău din primele voastre interactiuni.

Mergi către începuturile voastre vezi:

☑ Cum anume v-ați cunoscut și cum anume fiecare a simțit că celălalt este fix ceea ce avea nevoie în acel moment?

☑ Ce calități ai identificat lanPartenerul tău atunci când l-ai cunoscut?

☑ Au fost atunci și aspecte cu care nu prea rezonai, dar nu prea le băgat în seamă?

☑ Ce te-a determinat ulterior să aprofundezi relația ta de cuplu?

☑ Ce simțeai tu că aduce Partenerul tău bun în viața ta, motiv pentru care ați decis să conturați împreună o relație serioasă?

☑ Da-ți voie să vizualizezi cu cât mai multă claritate bazele relației voastre de cuplu şi observa traseul relației relației voastre de cuplu până acum.

☑ Peste ce greutăți aţi trecut împreună?

☑ Care sunt obiectivele pe care ați reușit să le atingeți pe parcursul anilor?

☑ Cât de des ați ajuns până acum la un numitor comun?

☑ Care au fost momentele de pe parcursul de relații voastre în care ați simțit că v-aţi ciocnit și ce ați făcut pentru a putea să armonizați?

☑ Ce anume simți că ai învățat tu din experiența cu partenerul tău de cuplu de până acum?

☑ Cum te simți tu acum care trăiești toate aceste experiențe? Se modifică într-un anumit fel starea ta de spirit? Dacă da în ce fel?

Călătoria continuă și tare mult mi-ar plăcea să-mi împărtășeşti ce ai constatat raspunzând la aceste întrebari!

Îţi doresc o zi excelenta!

Psih. Monica Saracescu

Trei Secrete ale succesului în viață

Luni, 12 Octombrie 2020 11:54

Weekendul acesta m-am uitat la Emisiunea X Factor. ? Obișnuiesc să fac asta pentru a ma putea deconecta de la activitățile mele zilnice, pentru a mă relaxa, pentru a mă amuza.

Am fost plăcut surprinsă să aud pe finalul emisiunii punctul de vedere al unui participant cu privire la Secretul Succesului în Viață.

Acesta spunea că secretul succesului în viață este dat de o familie fericită, împlinitoare și de vocație. Acest concurent este de profesie pilot de curse si în emisiune a cântat muzică populară. Lucruri total diferite, nu-i asa?

Pot spune ca omul aceasta are o energie pozitivă fantastică, energie care m-a inspirat să scriu acest articol :) . Alături de ce a afirmat acest minunat domn aș adăuga și sănătatea.

Consider ca aceste trei ingrediente în momentul în care funcționează eficient, suntem satisfăcuți de propria noastră viață, avem o stima de sine echilibrată și o atitudine încrezătoare, chiar și atunci când întâmpinăm obstacole.

Eu am reușit să mă restartez ca om, am reuşit să devin o persoană încrezătoare în forțele proprii, să mă autodepășesc, să cresc, în momentul în care mai am descoperit Vocația. Pasiunea pentru Psihologie și de tot ce se regăsește în domeniul acesta, de vreo 16 ani tot continua să ardă în inima mea și cred că așa va fi pentru tot restul vieții. Vocația are legătură cu misiunea noastră pe acest pământ, cu pasiunile noastre prin care putem aduce tot mai multă valoare, mai multe beneficii oameniilor care ne aleg datorită contribuției noastră în domeniul nostru de interes. Cu mult drag, ambiţie, perseverența, dedicare, implicare, și bunăvoință, chiar și tu poți simți bucuria de a fructifica abilitățile tale, interesele tale, pasiunile tale!

Legat de familie pot spune foarte, foarte multe lucruri. :) Familia este spațiul în care putem oglindi multe aspecte pe care le conținem, prin interacțiunile cu ceilalți membri ai familiei şi astfel putem afla ce mai avem de îmbunătăţit la propria persoană. În cadrul unei familii armonioase găsim spaţiul în care creștem, în care ne dezvoltăm, în care oferim şi primim sprijin necondiționat, în care simțim iubire și oferim iubire. Familia este cea care ne ajută enorm de mult să ne dăsăvârșim ca ființe, ca suflete. Familia răspunde într-o măsură foarte mare nevoii noastre de apartenență, de echipă. Cu ajutorul familiei puterea ni se amplifică, obstacolele sunt depășite mai ușor, iar obiectivele sunt de asemenea mai ușor de atins.

În ziua de astăzi când virusul covid ne înconjoară, când poluarea atinge cote alarmante, când alimentația nu este una tocmai sănătoasă, când stilul de viață nu este unul echilibrat, pare că sănătatea devine din ce în ce mai mult un lux. Amenințările cu privire la propria sănătate sau a celor dragi ne perturbă siguranță şi de aici pot apărea multe derapaje. Cred că și aici prevenția este cea care poate da rezultate favorabile. Avem nevoie să fim atenți la igiena noastră, la normele legate de distanțare sociala, la alimentația noastră, stilul nostru de viață, la semnalele pe care ni le transmite corpul si sufletul nostru, pentru ca sănătatea noastră să fie una optimă.

Ce poti să îmi spui tu, cât de mult te bucuri de aceste trei secrete (sanatate, vocație, familie)?

Ce faci tu pentru ca acestea să fie cât mai satisfăcătoare pentru tine, cât mai implinitoare?

Care sunt punctele vulnerabile care țin de sănătatea ta, vocația ta sau de familia ta și ce anume ai făcut până acum pentru le putea îmbunătății?

Te îmbrățișez cu mare drag și tare mult mi-ar plăcea să îmi poți lăsa răspunsul la întrebările de mai sus!

Psih. Monica Săracescu

E 12, i 4Show GalleryAm început întâlnirea cu o ambianță plăcută, energică dată de transpunerea noastra în ritmul unei melodii. :) Muzica este unul din stimulii la care răspunde mintea noastră, iar acest stimul ne poate energiza, sau ne poate relaxa de exemplu. Putem apela la aceasta în funcție de nevoile noastre. :)

Adolescenții au înțeles astăzi că emoțiile sunt cele care ne pun în mișcare, care ne determină să ne comportăm într-un anumit fel.

Emoțiile ne pot conduce într-o zonă pozitivă sau într-una negativă, în funcție de felul în care gândim şi în funcție de felul în care percepem realitatea.

Adolescenții au înțeles astăzi că acționand fiind împinsi de niște emoții puternice către o acțiune, există riscul nu avem rezultatele pe care ni le dorim și putem creea astfel, momente de tensiune care afectează atât propria persoană, cât și pe ceilalți.

Dezvoltând o discuție atunci când suntem conduși de emoții negative putem ajunge ulterior să schimbăm obiectul discuției, și să ne concentrăm la cum anume ne putem apăra, putem pedepsii, jigni persoana sau persoanele din fața noastră.

Adolescenții fericiți au intrat astăzi în contact cu subconștientul lor pentru a vedea în ce măsură aceștia reușesc în general să fie pozitivi, centraţi pe soluție, dornici de a nu se lăsa împiedicaţi de anumite impedimente, dar și de a se lăsa sprijiniți atunci când au nevoie.

Adolescenții fericiți au înțeles printr-un exercițiu terapeutic de eliberare că periodic este nevoie ca aceștia să facă curățenie în sufletul lor pentru a înlătura tristețile, supărările, dezamăgirile, sau orice alte emoții negative care le perturbă existența și care îi împiedică să se bucure cu adevărat de viață.

Ție cum ți se pare munca noastră?

Dacă crezi că îți dorești să aprofundezi aceste informații, vreau să te anunț că am pornit înscrierile pentru echipa numărul 13. Aceasta va debuta în IANUARIE 2021.
Menţionez că se pot înscrie doar 7 adolescenţi.

Raspund cu drag la nr. 0724227864- Psih. Sărăcescu Monica

S-ar putea sa fi colectat multe lucruri urâte în ea.

Oare si tu te ascunzi pe tine de tine ca "sa-ti fie bine"?

Oare si tu te complici într-o relație nefericită si toxică mintindu-te ca lucrurile să vor rezolva de la sine, sau ca nu poti avea cu adevarat o relație de cuplu fericita?

S-ar putea sa ai surprize!

Nu poti spera sa ai rezultate diferite in viata ta, aplicând aceleași strategii, aceleași comportamente si atitudini.

Tu ce ai ales să faci pentru binele tau si pentru binele relației de cuplu?

Ce faci cand observi ca aceasta nu merge in directia dorita?

Ce simti ca te sabotează pe tine sau il sabotează pe partener, motiv pentru care simti ca nu va mai înțelegeți?

Ei bine, cel mai bun lucru pe care poti sa il faci acum este sa ASCULTI. Sa te asculți pe tine si apoi pe partener.

Ce vreau eu? Ce vrei tu? Ce imi doresc si ce mă doare? Unde ne întâlnim noi? Unde ne ciocnim noi? Te mai iubesc? Ma mai iubesti?

Suntem pregătiți să ne arătăm în fața propriei persoane si a partenerului fix asa cum suntem?

Suntem gata să ne mobilizam si sa facem iar echipa împreună?

Cum anume prezenţa ta în viaţa mea mă ajută să strălucesc? Cum anume prezenţa mea în viaţa ta te ajută să străluceşti?

A ne trăi viața ca pe un tărâm al competiției sau a luptei de putere nu ne ajută. Asta ne determină pe noi sa creem monștrii, in loc sa ne definim, sa ne hrănim, sa creștem sa ne dezvoltăm și să prosperam impreuna.

Așadar fi erou cu adevarat in viața ta și nu o proiecție a fricilor si imaginatilor tale!

Activează "neuronii oglinda" din tine, cei care iti permit să te conectezi cu ceea ce simte celălat în anumite situații.

Fiecare din noi cu siguranta ca putem sa ne punem în pielea celuilalt dacă ne dorim cu adevarat acest lucru. Ei bine, acești neuroni există în noi, indiferent dacă ne place ideea sau nu, indiferent ca vrem sa apelam la ei sau tu. Puterea este in mainile tale!

Eu sunt lângă tine!

Gandeste-te la ce ti-am scris, aplica, dă-mi un semn sa putem vedea ce putem face pe mai departe. Este ok?

Te îmbrățișez,
Psih. Monica Saracescu

Am abordat aspecte ce țin de SEXUALITATE și aspecte legate de relația lor cu PROPRIUL CORP.

Perioada adolescenței este una cu foarte multe tentații pe de o parte și cu multe nemulțumiri pe de altă parte.

Am ales să discut despre aceste două subiecte pentru ca adolescentul să își poată construi o viață echilibrată și armonioasă, fără să decurgă la decizii pripite, iraționale, care aduc multe regrete.

Pentru a fi o persoană armonioasă atât la interior cât și la exterior, este foarte important cum percepem propriul corp, care sunt gândurile pe care le avem în legătură cu acesta, chiar dacă acesta nu este perfect.

In perioada adolescenței apar o multitudine de schimbări hormonale care se reflectă pe corpul persoanei în cauză, atrag după sine NUMEROASE NEMULȚUMIRI (apariția acneei, a menstruației, îngroșarea vocii, accentuarea transpirației, ect.) si care pot afecta considerabil stima de sine .

Față de aceste schimbări adolescenții au nevoie să fie ÎNȚELEGĂTORI cu corpul lor, chiar dacă acesta NU ARATĂ PERFECT și să își mute atenția pe calitățile lor, înțelegând că odată cu trecerea timpului unele lucruri se vor regla.

Chiar dacă adolescenții fizic arată precum niște adulți, din punct de vedere emoțional sunt încă copii și nu au maturitatea emoțională necesară pentru a-și asuma efectele începerii unei vieți sexuale.

EFECTELE ÎNCEPERII vieții SEXUALE la o VARSTĂ mult prea FRAGEDĂ pot fi: apariția sarcinilor nedorite, bolile cu transmitere sexuală, construirea unei reputatii negative, traficul de minori, risc de adicții și încălcarea legii.?

O viață sexuală începută la o vârstă mult prea fragedă poate construi traume imense și o viață personală cu multe regrete!?

Am pornit înscrierile pentru echipa numărul 13 care va debuta în IANUARIE 2020. Menţionez că se pot înscrie doar 7 adolescenţi.??

Raspund cu drag la nr. 0724227864- Psih. Sărăcescu Monica

 

Ce înseamnă Independența în Relația de Cuplu?
A fi independent în relația de cuplu nu înseamnă să ai libertate totală, să nu aplici deloc reguli, ci mai degrabă înseamnă să împarți cu multă iubire resursele tale (timp, servicii, finanțe, afecțiune) atât cu tine, dar şi cu partenerul tău de cuplu. Procedând în acest fel, vei ajuta ca relația ta de cuplu să crească, iar Tu Vei Crește Odată Cu Ea.
Că tot veni vorba despre reguli, pot spune că acestea sunt benefice în cadrul relației de cuplu, în momentul în care ele sunt rezultatul unor negocieri comune ale partenerilor, dacă ele sunt flexibile și în concordanță cu nevoile ambilor parteneri. În fixarea regulilor, nu au ce căuta încăpățânarea, îngâmfarea, dorința de control a celuilalt, dorința de dominare. În acest sens, partenerii de cuplu au nevoie să învețe să funcționeze în echipă, să adopte rolul unor prieteni desăvârșiți, în care fiecăruia să îi pese atât de interesul propriu, cât și de interesul celuilalt.
Pentru că amândoi să aveți beneficii comune şi să vă simțiți LIBERI în cadrul RELAȚIEI DE CUPLU, se pretează să vorbim despre autonomia individuală a partenerilor.
Prin această autonomie partenerii își pot permite reciproc să aibă obiective separate, să aibă vise, să aibă planuri, aspiraţii în afara relaţiei de cuplu. La acestea, este bine ca partenerul să vină cu bucurie, cu deschidere, să se bucure de fiecare pas pe care îl atinge celălalt.
În cadrul terapiilor de cuplu, am tot observat parteneri care “trag cu dinții” tot mai mult, pentru ca celălalt să fie mai puțin autonom, deoarece aceștia cred că prin autonomie partenerul va prinde aripi prea mari și s-ar putea să îl părăsească. Acești parteneri nu realizează că în felul acesta nu fac decât să înrăutățească lucrurile, nu fac decât să îl sugrume pe celălalt. Și îl determină pe celălalt în mod contrar, ca la un moment dat acesta să își dorească să rupă relația.
Prin gelozii, prin sabotări, prin lipsă de sprijin, prin inconsecvență și așa mai departe, relația ajunge să moară, iar partenerii pot sabotat ceva ce putea crește sigur foarte frumos, ne referim desigur la relația de cuplu.
Partenerii au nevoie de o libertate de bun simt, una în care să nu-i creeze prejudicii partenerului, astfel încât fiecare să se poată dezvolta individual.
Țineți minte că nimic nu este pentru totdeauna, că nimic nu rămâne la fel, că totul este un proces de schimbare și așa cum spunea Darwin “ori faci un pas către evoluție, ori face un pas înapoi”.
Bucură-te atunci când partenerul tău vrea să crească, pentru că și tu vei crește odată cu el! Nu sufoca pe celălalt, ci îngrijește-i aripile, fi alături de el și celebrați împreună reușitele! Acest lucru înalță relația de cuplu către cele mai înalte culmi.
În momentul în care fiecare partener se dezvoltă individual, relația de cuplu are din ce în ce mai multă prospețime și mai multă forță.
Atunci când parteneri ajung să se uite unul la celălalt cu încântare, cu admirație, cu fascinație, cu curiozitate, resursele vor tot veni si vor ajunge sa îmbogățească enorm relaţia de cuplu.
In cazul partenerilor care se sugruma reciproc și e sabotează tot mai mult în atingerea anumitor obiective, în împlinirea unor anumite rezultate în afara relației de cuplu, relația lor de cuplu va deveni tot mai săracă mai putredă, mai bolnavă. Apare apoi insatisfacția, iar partenerii se vor simți din ce în ce mai singuri și mai neînțeleși.
Fii sincer cu mine și spune-mi te rog: cum vezi tu relația ta de cuplu, câtă libertate îi OFERI Tu partenerului şi câtă libertate simți că îți oferă PARTENERUL ȚIE?
Te îmbrățișez cu drag,
şi nu uita că sunt alături de tine atunci când îţi este greu, vrei mai mult de la tine, ori vrei mai mult de la viață!
Psih. Monica Sărăcescu
Mai știi acele momente în care te mândreai cu partenerul tău pentru ceea ce este el și pentru rezultatele sale?
 
Mai știi cum este să tremuri de bucurie că ai lângă tine o persoană wow?
 
În ce măsură simți că te mai poți raporta la partenerul tău de cuplu în felul acesta ?
 
În ce măsură mai consideri că partenerul tău de cuplu mai este o persoană valoroasă pentru tine?
 
Sunt în relație cu soțul meu de zece ani, iar el este acel om care reușește prin prezența lui și prin felului de a fi, să devin tot mai mult cea mai bună variantă a mea. Pentru asta il ADMIR foarte mult şi îi sunt profund RECUNOSCĂTOARE.
 
Cred că mă știe așa cum nimeni nu m-a știut vreodată la fel de bine (nici măcar mama ? ).
 
Acest lucru îl simt de cele mai multe ori ca pe un avantaj, în sensul că mă poate surprinde în mod plăcut, putem face echipă bună, pe multe aspecte ale vieții.
 
Cunoscandu-mă atat de bine partenerul meu de cuplu, uneori nu este confortabil deoarece reușește cu uşurinţă să-mi scoată la suprafață anumite părți vulnerabile, părți cu care nu mă simt confortabil și poate devin reactivă. Dar reuşesc să ascult, să observ nişte rezultate, ca mai apoi să ma pot mobiliza spre îmbunătăţirea rezultatelor.
 
Iată că şi psihoterapeutii au mereu de lucru cu propria lor persoana şi cu relaţia lor de cuplu. ?
 
Însă un lucru este cert, TOTUL ESTE SPRE BINELE și CREȘTEREA MEA.
 
Orice mi-ar spune, chiar dacă este plăcut sau neplăcut, având la bază intențiile sale bune constante, etica și sinceritatea de care a dat dovadă pe tot parcursul relației, mă determină să nu mai iau lucrurile atât de personal și să văd ce este in regulă și ce nu este în regulă cu persoana mea, pentru a putea crește, pentru a mă putea dezvolta.
 
Zilele trecute eram într-un moment de slăbiciune, într-un moment de epuizare, după mai multe luni de muncă asiduă, am putut să mă consult cu el, cu IUBITUL MEU SOȚ, așa cum reușim de cele mai multe ori. El a fost acolo în primul rând SĂ MĂ ASCULTE, apoi să-mi spună ce consideră că mă consumă și la ce anume crede el că m-ar ajuta să nu mai fac. Îmi scotea în evidență unele comportamente dezadaptative, pentru a putea vedea cu mai multă claritate situația, chiar dacă nu era foarte confortabil pentru mine. Însă la finalul discuției EFECTUL a fost wow.
 
Am SIMTIT că îi pasă, am simţit că libertatea sa de exprimare îmi face bine, că mă duce la un nivel superior în viața mea, m-am simtit ELIBERATĂ și SUSȚINUTĂ. Pentru asta îi sunt profund recunoscatoare. Chiar râdeam cu el la sfârsit și îi spuneam că m-am simțit ca la terapeut. Se pare că fără să vreau îmi fură meseria. :))
 
Vorbeam la începutul acestui articol despre a-ţi admira partenerul şi dincolo de felul în care se manifestă partenerul meu de cuplu în relaţie cu mine, îl mai apreciez pentru că este o persoană iubitoare, încrezătoare, că-i place să pună suflet în activităţile şi în relaţiile sale, ştie să-şi respecte angajamentele şi în acelaşi fel să fie flexibil. Stie să lege prietenii profunde, iar pe plan profesional are o cariera stralucitoare. Ce sa mai zic, îl iubesc din tot sufletul pe acest om. ?
 
Acum nu aș vrea să crezi că în relația noastră de cuplu nu au fost crize sau furtuni, ba da au fost, însă am reușit uşor, uşor ca împreună să le depășim.
 
Tu în ce măsură realizezi că partenerul tau de cuplu are aceste atribute în relaţie cu tine?
 
În ce măsură crezi că discuţiile între voi alunecă lin, chiar daca iti sunt scoase in evideţă lucruri adevărate, dar care nu prea îţi plac (că poate munceşti cam mult, că poate ai abandonat nu stiu care proiect, ca ai luat cateva kg în plus….)?
 
Îi permiti partenerului tau de cuplu să fie deschis cu tine?
 
În ce măsură îţi asumi vulnerabilitaţile atunci cand el ti le prezinta?
 
În ce măsură îţi prmite ţie partenerul să-i pui pe masă vulnerabilitaţile?
 
Care este atitudinea voastra când faceti aceste lucruri? O faceti cu iubire, cu caldură sau cu reprosuri tăioase?
 
Nu uita să răspunzi la aceste întrebari, pentru că ele te vor ajuta să aduci un strop de lumină asupra relaţiei tale de cuplu!
Te îmbrățișez cu drag,
şi nu uita că sunt alături de tine atunci când îţi este greu, vrei mai mult de la tine, ori vrei mai mult de la viață!
Psih. Monica Sărăcescu

Filtreaza articole pe blog