Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30

Blog - Hai sa comunicam

Ganduri impartasite cu voi!

Ieri împreună cu adolescenții fericiți am dezbătut SUBIECTE TABU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am abordat aspecte ce țin de SEXUALITATE și aspecte legate de relația lor cu PROPRIUL CORP.

Perioada adolescenței este una cu foarte multe tentații pe de o parte și cu multe nemulțumiri pe de altă parte.

Am ales să discut despre aceste două subiecte pentru ca adolescentul să își poată construi o viață echilibrată și armonioasă, fără să decurgă la decizii pripite, iraționale, care aduc multe regrete.

Pentru a fi o persoană armonioasă atât la interior cât și la exterior, este foarte important cum percepem propriul corp, care sunt gândurile pe care le avem în legătură cu acesta, chiar dacă acesta nu este perfect.

In perioada adolescenței apar o multitudine de schimbări hormonale care se reflectă pe corpul persoanei în cauză, atrag după sine NUMEROASE NEMULȚUMIRI (apariția acneei, a menstruației, îngroșarea vocii, accentuarea transpirației, ect.) si care pot afecta considerabil stima de sine .

Față de aceste schimbări adolescenții au nevoie să fie ÎNȚELEGĂTORI cu corpul lor, chiar dacă acesta NU ARATĂ PERFECT și să își mute atenția pe calitățile lor, înțelegând că odată cu trecerea timpului unele lucruri se vor regla.

Chiar dacă adolescenții fizic arată precum niște adulți, din punct de vedere emoțional sunt încă copii și nu au maturitatea emoțională necesară pentru a-și asuma efectele începerii unei vieți sexuale.

EFECTELE ÎNCEPERII vieții SEXUALE la o VARSTĂ mult prea FRAGEDĂ pot fi: apariția sarcinilor nedorite, bolile cu transmitere sexuală, construirea unei reputatii negative, traficul de minori, risc de adicții și încălcarea legii.?

O viață sexuală începută la o vârstă mult prea fragedă poate construi traume imense și o viață personală cu multe regrete!?

Am pornit înscrierile pentru echipa numărul 13 care va debuta în IANUARIE 2020. Menţionez că se pot înscrie doar 7 adolescenţi.??

Raspund cu drag la nr. 0724227864- Psih. Sărăcescu Monica

Citit 26 ori Ultima modificare Joi, 08 Octombrie 2020 10:33

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Filtreaza articole pe blog