Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30

Blog - Hai sa comunicam

Ganduri impartasite cu voi!

Emoţiile, cum să le cunoaştem şi să ne bucurăm de ele!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După mai multe luni de pauză din cauza virusului covid-19, ieri mi-am reunit forțele cu adolescenții fericiți, echipa numărul 11 in cadrul programului de dezvoltare personală "Adolescenți fericiți, Părinți împliniți".  Sunt foarte fericită pentru acest lucru, deoarece mi-au lipsit foarte mult. ❤

Mi-am propus să-i ajut pe acești tineri frumoși se cunoască mai bine pe sine, să se dezvolte personal, pentru a putea îmbunătăți cele mai importante aspecte ale vieții lor.

 Ne-am măsurat temperatura, am purtat măști, ne-am dezinfectat, am păstrat distanța regulamentara și am trecut la treabă. Nu orice treabă am realizat, AM INVESTIGAT  EMOȚIILE.  Am realizat acest lucru pentru a vedea  ce se întâmplă atunci când acestea sunt direcționate către un sens pozitiv,  sau când anume sunt direcționate către un sens negativ.

 De asemenea, ÎMPREUNĂ am găsit STRATEGII care să ne ajute să devenim PERSOANE mai ARMONIOASE, mai ECHILIBRATE, mai OPTIMISTE și mai INTELIGENTE EMOȚIONAL.

Atunci când ne propunem să trăim mai des emoții pozitive, simțim cu adevărat că trăim. Emoțiile pozitive ne fac să ne simțim că vibram, că SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN, că suntem cum ne dorim să fim. Atât timp cât emotiile sunt pozitive, ele sunt un indicator al stării noastre de bine.

CALITATEA VIEȚII NOASTRE depinde de emoțiile pe care alegem să le simțim zi de zi. De asemenea,  adoptând un stil de gândire pozitiv, bazat pe creștere, responsabilitate  și rezultate, dar și pe o manieră optimistă, ne poate determina inclusiv atunci când lucrurile nu sunt chiar favorabile în viața noastră, să găsim soluții și să putem rezolva ceea ce ne consumă, ceea ce ne creează probleme.

Sunt oameni care aleg (in mod inconștient) să facă pact cu mania, agresivitatea, neîncrederea, ostilitatea, lipsa de speranță, tristețea, resemnarea, disperare, panica, rușinea și viața lor este una pe care nu o dorim nici dușmanilor. ESTE O   VIAȚĂ PLINĂ DE  DURERE și de INSATISFACȚIE. Nicio persoană nu merita să trăiască în acest fel!

 Sigur, uneori mai putem avea aceste emoții negative, însă este foarte important care ele să nu ocupe prea mult timp spațiu în mintea, corpul și sufletul nostru. De aceea, cunoașterea de sine și dezvoltarea personală,  activitățile care ne creează plăcere, meditația, hobby-urile, ieșirile cu prietenii, plimbările în natură,  muzica, ajută să ne redirecționăm pe acestea către un sens pozitiv!

În SEPTEMBRIE  2020 (dacă ne izolam iar), pornesc la drum cu echipa numărul 12. Dacă vrei și tu dragă adolescent sa îti ocupi locul in cadrul programului de dezvoltare personala "Adolescenți fericiți, Părinți împliniți", nu ezita să mă contactezi. Raspund cu drag la nr: 0724227864- Psih. Sărăcescu Monica

Citit 1691 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2020 15:56

Media

Login pentru a posta comentarii

Filtreaza articole pe blog

Share

Cron Job Starts