Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30

Blog - Hai sa comunicam

Ganduri impartasite cu voi!

Uite cum îi poţi face rău propriului tău copil

Blog Vineri, 12 Iunie 2020 14:31
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragă părinte, te invit să reflectezi la mesajele pe care le i le transmiţi copilului tău! 

Acest lucru este destul de important deoarece copiii, mai ales in primii ani de viață, nu au filtre personale prin care să treacă informaţia şi ajung să o asimilieze întocmai. Copiii nu se gândesc dacă un lucru este adevărat sau nu, nu pot pune la îndoială anumite aspecte, iar acest lucru prezintă riscuri.

Asadar, anumite sacrificii personale, care sunt sau nu asumate de către părinte şi apoi transmise copiilor,  pot reprezenta ulterior o mare povară pentru viitorul adult. Copilul ajunge ulterior să se învinovaţească pentru decizii care nu îi aparțin. Pe viitor poate ajunge să aibă o viață sub potențialul său sau să nu-şi asume meritele pentru anumite acțiuni. 

Te-ai gândit la asta?

Pentru un copil SUNT FOARTE TOXICE FRAZELE PRECUM:

"Pentru tine ma sacrific", "din cauza ta am plecat din țară", "din cauza ta ma duc la serviciu", "pentru tine locuiesc cu tatăl tau, chiar dacă am parte de o căsnicie nefericită"...

Aceste informații sunt mult prea grele pentru un suflet plăpând, care încă poate nu știe cum să gestioneze dificultățile vieții. Tare bine ar fi dacă am fi mai atenţi la ceea ce spunem şi la modul în care spunem un anumit lucru.

Experienţa de acasă, din familia de origine îşi poate lasa amprenta pentru mult timp asupra noastră. Toate aceste experinţe timpurii sunt un bagaj pe care îl purtăm cu noi, până ajungem să-l conștientizăm şi să-l vindecăm.

Aşadar, vezi atunci când discuţi cu copilul dacă prin ceea ce vrei să-i transmiţi acesta se simte important, susţinut, protejat sau se simte învinovăţit, acuzat. Verifică cu el cum a ajuns mesajul tău la acesta. Asigură-te că moştenirea emoţională pe care i-o oferi copilului tău este una de calitate, nu una toxică.

Te îmbrăţişez cu mult drag şi 

Nu uita că sunt alături de tine când vrei mai mult de la tine ori de la viaţă!

Psih. Monica Sărăcescu

Citit 436 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iunie 2020 15:28

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Filtreaza articole pe blog