Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30

Blog - Hai sa comunicam

Ganduri impartasite cu voi!

Interviu la Kanal D in legatura cu o tentativa de viol

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din păcate, persoanele care dezvolta anumite tulburări de personalitate pot dezvolta anumite pulsiuni interne incompatibile cu normele sociale și cu drepturile celorlalți oameni.

Aceste persoane își îngustează percepția și se închid ca într-o "bula magică" în care-si imagineaza ca totul ar fi permis pentru a-și satisface propriile dorințe. Din păcate în aceste situații pot exista victime. Cel mai frecvent sunt atacate persoane vulnerabile- copiii, femeile tinere, persoanele in varsta.

În momentul în care intalnim o persoana cu atitudini periculoase sau comportamente deviante la adresa persoanei noastre este esențial sa ne continem prezenta, sa ne adunăm toate resursele spre a opune rezistență, sa avem prezentă de spirit spre a proteja propria persoana (să infruntăm persoana respectivă), spre a găsi sprijin de la alte persoane (sa intrăm într-un magazin, sa tipam în gura mare după ajutor…).

În asemenea situații se instalează mecanisme primare de apărare și unul dintre acestea este cel “lupta sau fugi”, însă din păcate mai apare și “inghetarea”, un mecanism de apărare care din punctul meu de vedere este cel mai periculos, intrucat acesta îi transmite agresorului că persoana pe care se gandeste sa o atace este o pradă ușoară. Iată, de aceea unele persoane se pot pune în postura de a fi victime înainte ca acestea sa fie efectiv atacate.

Nu uitați că și “paza buna te ferește de primejdia rea”, sa adoptam un comportament proactiv de ingrijire a propriei persoane, sa fim atenți la locurile pe care le frecventam şi la măsura în care acestea impun risc!

https://bit.ly/interviuKanalD

Citit 57 ori

Media

Login pentru a posta comentarii

Filtreaza articole pe blog

Cron Job Starts