Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30

Blog - Hai sa comunicam

Ganduri impartasite cu voi!

Tu ce părere ai despre utilitatea competiției din familiile noastre?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Crezi ca se justifica ea, crezi ca ne este de folos?


Competitivitatea apare practic din nesiguranțele noastre, atunci când ne dorim să demonstrăm anumite aspecte în legătură cu persoana noastră, ori să câștigăm anumite drepturi.

Familia, și relația de cuplu implicit, presupune colaborare, sprijin reciproc, încredere, recunoștință și iubire. Lângă toate aceste aspecte nu are ce căuta COMPETIȚIA!

Eu sunt de părere ca niciodată aceasta nu ne este de folos. Ba chiar provoacă distanțare între membrii familiei și senzația de singurătate și neînțelegere.

Nu este important ca unul să îndeplinească mai multe sarcini decât altul, să aibă o influență mai mare sau să câștige mai mult, ci este importantă bunăstarea din cadrul acelei familii și măsura în care fiecare membru își aduce un aport pozitiv și intenționat în propria sa familie.

Opreste-te acum, ia-ți câteva momente de gândire și vezi în ce măsură s-a instalat competiția în sanul familiei tale!

Te-ai simțit vreodată în competiție cu vreun membru al familiei tale sau ai simțit pe vreun membru al familiei în competiție cu persoana ta? Tare mult mi-ar plăcea să-mi descrii cum te-ai simtit in acele momente….

Psih. Sărăcescu Monica

 

Citit 13 ori

Media

Login pentru a posta comentarii

Filtreaza articole pe blog

Cron Job Starts