Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30

Blog - Hai sa comunicam

Ganduri impartasite cu voi!

Adolescenții și luarea deciziilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am constatat de-a lungul timpului ca adolescenții au destul de multe neclarități cu privire la procesul de luare a deciziilor. Deciziile li se par o chestiune complicată, de care ei nu  au timp, întrucât simt ca vor să se bucure de viață așa cum doresc ei.

Din acest motiv, în cadrul cursului le-am transmis numeroase repere care să-i ajute pe aceștia în a distinge deciziile bune, de cele negative, dăunătoare. Cu această ocazie le-am mai explicat și importanța prioritizării propriilor activități, astfel încât în funcție de noutăți, de solicitările care apar pe parcurs, ca urmare a intereselor propriei persoane, ori venite din partea celorlalți, înainte de a lua o decizie aceștia să poată avea în vedere eventuale beneficii sau riscuri la care se supun.

Tot în cadrul acestei întâlniri le-am prezentat cât de important este să își evalueze propriile activități, altfel încât să observe măsura în care acestea îi ajută să ajungă acolo unde își propun. Am abordat tentațiile de moment, aspecte legate de motivația interioară și motivația exterioară, dar și-au putut evalua și în mod concret modalitatea lor de a lua decizii.

 Prin activități specifice adolescenții au mai putut realiza activitățile pe care le realizează periodic în viața lor, atât din proprie inițiativă, dar și pentru că le sunt solicitate de către părinți, profesori, societate, astfel încât aceștia să se adapteze cât mai eficient în mediile din care fac parte, dar și pentru a putea obține ceea ce-și doresc să realizeze atât pe termen scurt cât și pe termen lung. 

În Ianuarie 2022 ?????? ?????? ????̆??? ?? din cadrul cursului "Adolescenții fericiți, Părinți Împliniți!". Pot participa persoane cu vârste cuprinse între 12 ani și 17 ani. Mai sunt patru locuri disponibile. Pentru relaţii şi înscrieri SUNĂ la??: 0724227864 Psih. Monica Sărăcescu

Citit 365 ori Ultima modificare Duminică, 12 Decembrie 2021 14:20

Media

Galerie de imagini

Login pentru a posta comentarii

Filtreaza articole pe blog

Cron Job Starts