Vineri, 30 Aprilie 2021 21:00

Pandemia dezvoltă consecințe cu un impact răsunător asupra adolescenților

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În momentul de față adolescenții trec prin două crize majore. Dincolo de efectele directe ale pandemiei, pe care le știm cu toții, ea mai intervine și cu alte efecte secundare asupra tinerilor, asupra adolescenților.

 Vorbim despre minimizarea nevoii de interacțiune socială, în cazul persoanelor cu un fond introvert și debutul unor anxietăți, depresii, în cazul celor mai extravenți.

Adolescenta în sine este o criză de identitate, o criză în care persoana are diverse frământări cu privire la propria persoană și cu privire la felul în care un adolescent și-ar dori să fie privit, să interacționeze cu ceilalți.

În ultima vreme, constat că tot mai mulți adolescenți refuză interacțiunile cu persoanele noi. Și asta nu neapărat din cauza virusului, ca neapărat s-ar teme foarte mult de el,  ci din cauză că  să fie văzuți, si se deschidă în fața celorlalți. Nu li se mai pare atât de firesc și de natural să lege noi prietenii. 

În felul acesta tinerii se îndepărtează tot mai mult de realitatea obiectivă și se refugiază tot mai mult în spațiul virtual. Aceasta situație exista și înaintea pandemiei, dar acum aceasta este mult mai accentuată, având în vedere că și scoala, dar și unele meditatii s-au mutat în mare parte în online.

Aș vrea să trag un semnal de alarmă aici și să nu uităm că oamenii sunt ființe Bio Psiho și Sociale, iar că interacțiunile sociale au un rol  foarte important in dezvoltarea noastră.

 John Maxwell spune că: "eu pot face ce tu nu poți face și tu poți face ce eu nu pot face." 

Prin interacțiuni sociale oamenii se pot vedea mai obiectiv, pot înțelege ca este în regulă să fii imperfect,  atât timp cât vrei să-ți depășești condiția.

 Interacțiunile sociale îți dezvoltă creativitatea și te ajuta să cunoști perspective noi, soluții noi la problemele prezente și noi oportunități de explorat. 

Prin interacțiuni sociale poți intra în contact tot mai mult cu unicitatea ta, dar și să te bucuri de particularitățile oamenilor care te înconjoară.

 Prin interacțiuni sociale poți identifica oamenii care să te aprecieze cu adevărat, să-ți ofere atenția lor, sa te respecte, să construiți momente de amuzament si voie bună împreună.

Dacă ai între 12 ani și 17 ani și vrei sa înveți cum să depășești cu succes aceste crize din viața ta, te invit să te înscrii la cursul "Adolescenții fericiți,Părinți Împliniți! ". Ne vom întâlni față în față,  respectând măsurile impuse de pandemie, din data de 08.05.2021 . Pentru detalii și înscrieri nu ezita să mă contactezi. la: 0724227864-Psih. Monica Sărăcescu

PS: Mai sunt doar DOUĂ locuri disponibile!

Citit 3678 ori Ultima modificare Vineri, 30 Aprilie 2021 21:29

Media

Login pentru a posta comentarii

anpc sal 30 sol 30