Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30

Blog - Hai sa comunicam

Ganduri impartasite cu voi!

Familia, o resursă cu o influență puternică asupra fiecăruia din noi!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 
Astăzi adolescenții fericiți au conștientizat importanța REGULILOR din cadrul familiei, rolul AUTORITĂȚII în familie, dar și rolul COLABORĂRII în familie. Fără aceste repere, o familie nu poate reuși să fie una puternică.
Am vorbit împreună cu adolescenții despre roluri și RESPONSABILITĂȚI, despre BENEFICIILE familiei, despre felul în care se SIMT aceştia în familiile lor în momentul de față și despre ce anume și ar dori fiecare să fie DIFERIT.
Din păcate nu mereu suntem CONȘTIENȚI de BENEFICIILE FAMILIILOR noastre și avem tendința să ne gândim la aspectele care nu funcționeaza în familiile noastre, sau la ce anume ne-am dori în plus să avem în familia noastre. Avem nevoie tot mai mult să învățăm să fim RECUNOSCĂTORI pentru tot APORTUL FAMILIEI NOASTRE, dar și să acceptăm limitele acestea.
Adolescenții înțeles astăzi că îşi pot depăși cu mult ceea ce au în momentul de față în familia lor daca își doresc acest lucru, așa cum mai mari oameni de succes au reușit de lungul timpului, de exemplu Brâncuși, Bill Gates, etc .
Noi suntem arhitecții propriei noastre vieți și de aceea este important să avem visuri mărețe pe care să le hrănim constant. Pentru a ajunge ceea ce vrei să fii este important să dai dovadă de speranța, creativitate, pasiune, relații sănătoase cu ceilalți, responsabilitate față de propriile acțiuni, dorința de autodepășire, efort și în felul acesta visele chiar pot deveni realitate.
Pornind de la aspectele de mai sus, adolescenții și-au imaginat momentul in care vor ajunge sa fie independenți. Acestia sau imaginat cum se vor simți și cum vor arăta în momentul în care vor fi pe picioarele lor, cum ii vor vedea ceilalti, cum vor arăta vacanțele lor, mașina lor, casa visurilor lor, hainele si profesia lor. Ulterior au inteles cu multă exactitate ca aceste lucruri cu cât sunt mai mărețe, cu atât mai mult costurile sunt mai mari și vor trebui depuse în niște eforturi constante pentru îndeplinirea lor.
Dacă si tu vrei sa fii un adolescent de elită, vreau să te anunț că am pornit înscrierile pentru echipa numărul 13 din cadrul cursului"Adolescenți fericiți, Părinți împliniți!".
Aceasta va debuta în IANUARIE 2021. Menţionez că se pot înscrie doar 7 adolescenţi.??
Raspund cu drag la nr. 0724 227 864-Psih. Monica Sărăcescu
Citit 142 ori Ultima modificare Marți, 20 Octombrie 2020 17:00

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Filtreaza articole pe blog