Luni:12:00 - 19:00 | Marti/Miercuri : 09:00 - 13:00 | Joi : 10:00 - 19:00 | Vineri : 10:00 - 14:30 | Sambata : 12:30 -15:30

Blog - Hai sa comunicam

Ganduri impartasite cu voi!

Trei Secrete ale succesului în viață

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Weekendul acesta m-am uitat la Emisiunea X Factor. ? Obișnuiesc să fac asta pentru a ma putea deconecta de la activitățile mele zilnice, pentru a mă relaxa, pentru a mă amuza.

Am fost plăcut surprinsă să aud pe finalul emisiunii punctul de vedere al unui participant cu privire la Secretul Succesului în Viață.

Acesta spunea că secretul succesului în viață este dat de o familie fericită, împlinitoare și de vocație. Acest concurent este de profesie pilot de curse si în emisiune a cântat muzică populară. Lucruri total diferite, nu-i asa?

Pot spune ca omul aceasta are o energie pozitivă fantastică, energie care m-a inspirat să scriu acest articol :) . Alături de ce a afirmat acest minunat domn aș adăuga și sănătatea.

Consider ca aceste trei ingrediente în momentul în care funcționează eficient, suntem satisfăcuți de propria noastră viață, avem o stima de sine echilibrată și o atitudine încrezătoare, chiar și atunci când întâmpinăm obstacole.

Eu am reușit să mă restartez ca om, am reuşit să devin o persoană încrezătoare în forțele proprii, să mă autodepășesc, să cresc, în momentul în care mai am descoperit Vocația. Pasiunea pentru Psihologie și de tot ce se regăsește în domeniul acesta, de vreo 16 ani tot continua să ardă în inima mea și cred că așa va fi pentru tot restul vieții. Vocația are legătură cu misiunea noastră pe acest pământ, cu pasiunile noastre prin care putem aduce tot mai multă valoare, mai multe beneficii oameniilor care ne aleg datorită contribuției noastră în domeniul nostru de interes. Cu mult drag, ambiţie, perseverența, dedicare, implicare, și bunăvoință, chiar și tu poți simți bucuria de a fructifica abilitățile tale, interesele tale, pasiunile tale!

Legat de familie pot spune foarte, foarte multe lucruri. :) Familia este spațiul în care putem oglindi multe aspecte pe care le conținem, prin interacțiunile cu ceilalți membri ai familiei şi astfel putem afla ce mai avem de îmbunătăţit la propria persoană. În cadrul unei familii armonioase găsim spaţiul în care creștem, în care ne dezvoltăm, în care oferim şi primim sprijin necondiționat, în care simțim iubire și oferim iubire. Familia este cea care ne ajută enorm de mult să ne dăsăvârșim ca ființe, ca suflete. Familia răspunde într-o măsură foarte mare nevoii noastre de apartenență, de echipă. Cu ajutorul familiei puterea ni se amplifică, obstacolele sunt depășite mai ușor, iar obiectivele sunt de asemenea mai ușor de atins.

În ziua de astăzi când virusul covid ne înconjoară, când poluarea atinge cote alarmante, când alimentația nu este una tocmai sănătoasă, când stilul de viață nu este unul echilibrat, pare că sănătatea devine din ce în ce mai mult un lux. Amenințările cu privire la propria sănătate sau a celor dragi ne perturbă siguranță şi de aici pot apărea multe derapaje. Cred că și aici prevenția este cea care poate da rezultate favorabile. Avem nevoie să fim atenți la igiena noastră, la normele legate de distanțare sociala, la alimentația noastră, stilul nostru de viață, la semnalele pe care ni le transmite corpul si sufletul nostru, pentru ca sănătatea noastră să fie una optimă.

Ce poti să îmi spui tu, cât de mult te bucuri de aceste trei secrete (sanatate, vocație, familie)?

Ce faci tu pentru ca acestea să fie cât mai satisfăcătoare pentru tine, cât mai implinitoare?

Care sunt punctele vulnerabile care țin de sănătatea ta, vocația ta sau de familia ta și ce anume ai făcut până acum pentru le putea îmbunătății?

Te îmbrățișez cu mare drag și tare mult mi-ar plăcea să îmi poți lăsa răspunsul la întrebările de mai sus!

Psih. Monica Săracescu

Citit 226 ori

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Filtreaza articole pe blog